Υλικά
-
1 κιλό κάστανα
-
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
αλάτι κατά βούληση
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
-
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
3 κ.σ. ή 2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο
Πληροφορίες
Τα κάστανα αποτελούν ένα σημαντικό τρόφιμο για πολλές κουλτούρες και ιδιαίτερα γι’ αυτές της Κίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας Αμερικής και της Μεσογείου και καλλιεργούνται για περισσότερα από 6.000 χρόνια στην Κίνα και 3.000 χρόνια στην Ευρώπη.
Βήματα
1
Τέλος
|
Χαράσουμε τα κάστανα. Τα μουλιάζουμε σε ένα μπόλ με ζεστό νερό για 1-2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε τα κάστανα σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το δενδρολίβανο, 2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν τα κάστανα από το μείγμα των μπαχαρικών. |
3
Τέλος
|
Μεταφέρουμε τα κάστανα στο κέντρο ενός μεγάλου κομματιού αλουμινόχαρτου και ανασηκώνουμε τις άκρες του χωρίς όμως να το κλείσουμε. |
4
Τέλος
|
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35-45 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος που έχουν τα κάστανα. |
5
Τέλος
|
Αφού ψηθούν τα κάστανα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο αλουμινόχαρτο. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη. |