Υλικά
-
400 γρ. πρασινάδες
-
200 γρ. μανιτάρια διάφορα κομμένα σε φέτες
-
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
-
6 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
-
80 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους
-
Για το dressing:
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. μουστάρδα
-
1 κ.σ. μέλι
-
2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο
-
Στο σερβίρισμα:
-
6 παξιμάδια κρίθινα σπασμένα
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Δεν είναι μια απλή σαλάτα, έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να την τρώει για αρκετό καιρό και σίγουρα δεν την βαριέσαι εύκολα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε τα λαχανικά μας με τα χέρια αφού τα έχουμε πλύνει παρά πολύ καλά και έπειτα στεγνώσει. |
2
Τέλος
|
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι στο οποίο έχουμε προσθέσει ελαιόλαδο.Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά. |
3
Τέλος
|
Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες αφού το καθαρίσουμε. |
4
Τέλος
|
Σπάζουμε την φέτα σε ασύμμετρα κομμάτια ή την κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε και τα ντοματίνια. |
5
Τέλος
|
Βάζουμε τα πράσινα λαχανικά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα ντοματίνια, την φέτα και το αβοκάντο. |
6
Τέλος
|
Χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μπλέντερ, ή σε ένα βαζάκι με καπάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε όσο μας αρέσει. |
7
Τέλος
|
Ανακατεύουμε να πάει παντού και βάζουμε σε μια σαλατιέρα , προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας και σπάζουμε τα παξιμάδια. |
8
Τέλος
|
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε αντί για φέτα φλούδες γραβιέρας ή κεφαλοτύρι. |