Υλικά
-
1-2 ορθογώνια φύλλα (ανάλογα με το μέγεθος των φύλλων σας)
-
Φύλλα από 8 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού
-
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
125 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
-
4 κ.γ. μέλι
-
Για τη σαλάτα:
-
1/2 πεπόνι
-
1 μικρό αγγούρι ή μισό μεγάλο αγγούρι
-
6 ραπανάκια κομμένα
-
Για τη σάλτσα:
-
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1/2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
-
θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Πληροφορίες
Ένα πιάτο που ναι μεν φαίνεται απλό αλλά κρύβει την δική του ξεχωριστή και ντελικάτη μαγεία. Δοκιμάστε τα και μόνα τους αυτά τα ξεχωριστά πούρα, αλλά και με την σαλάτα, διαφορετικά μπορείτε να τα φάτε και με μια ωραία μαρμελάδα κρεμμυδιού.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. |
2
Τέλος
|
Ξετυλίξτε ένα φύλλο κρούστας οριζόντια στην επιφάνεια εργασίας. |
3
Τέλος
|
Κόψτε το φύλλο στη μέση κατά μήκος και στο μισό σταυρωτά να κάνει 4 ορθογώνια με διαστάσεις περίπου 15 x 20 cm. Τοποθετήστε τα όλα έξω στην επιφάνεια εργασίας. |
4
Τέλος
|
Αλείψτε τα γενναιόδωρα με βούτυρο, και αφήστε ελάχιστο για τις άκρες. |
5
Τέλος
|
Ρίξτε με τα δάχτυλα σας μερικά φύλλα θυμαριού κατά μήκος και το διπλώνουμε σε περίπου 2 εκατοστά. |
6
Τέλος
|
Τρίβουμε μια σειρά από κατσικίσιο τυρί σε μια γραμμή κατά μήκος της απέναντι μικρής πλευράς της ζύμης. Περιχύνουμε το μέλι ακριβώς μέσα στο τυρί. |
7
Τέλος
|
Τυλίγουμε και σφραγίζουμε σχηματίζοντας ένα πούρο. |
8
Τέλος
|
Επαναλάμβανετε τη διαδικασία για να φτιάξετε 4 πούρα. |
9
Τέλος
|
Τοποθετήστε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και αλείψτε για μια ακόμη φορά με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά. |
10
Τέλος
|
Εν τω μεταξύ, κάντε τη σαλάτα με τη χρήση μαντολίνου .Κόψτε τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες όπως και το αγγούρι το πεπόνι και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ. |
11
Τέλος
|
Μόλις τα πούρα είναι έτοιμα προσθέστε τη σαλάτα σας σε μια πιατέλα. |
12
Τέλος
|
Σερβίρετε το πούρο σκαρφαλωμένο στην κορυφή. |