Υλικά
-
Για το κεμπάμπ
-
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιο
-
400 γρ. κιμά αρνίσιο
-
1/2 φλ. τσαγιού ζουμί από κρεμμύδι
-
2 κ.γ. πιπέρι
-
1 κ.γ. τσίλι τριμμένο
-
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
-
1 κ.γ. μίξ μπαχάρι Πολίτικο
-
1/2 κ. αλάτι
-
Για τη σάλτσα
-
1 κουτί σάλτσα ντομάτα
-
μυρωδικά όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
αλάτι
-
λάδι
Πληροφορίες
Δεν είναι άλλη μια συνταγή για πολίτικο κεμπάπ …είναι μια και ξεχωριστή.
(Visited 1.804 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζυμώνουμε το κρέας με όλα τα υλικά του. |
2
Τέλος
|
Περνάμε τον κιμά σε μακριά σούβλα και σχηματοποιούμε σε μακρύ και φαρδύ κεμπάπ. |
3
Τέλος
|
Λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά την πλευρά στη μεγάλη σκάλα θερμοκρασίας. |
4
Τέλος
|
Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. |
5
Τέλος
|
Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα. |
6
Τέλος
|
Σερβίρεται με γιαούρτι και ξεροψημένες πιτούλες. |