Υλικά
-
4 κόκκινες πιπεριές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κίτρινες)
-
Ελαιόλαδο να ψιχαλίζει
-
Μια χούφτα φύλλα βασιλικού - περίπου 10 γρ.
-
4 κ.σ. καβουρδισμένα κουκουνάρια
-
1-2 κουταλάκια νιφάδες θαλασσινό αλάτι
-
1 γεμάτη πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-
1 κ.σ. ξύδι απο λευκό κρασί
-
60ml. (4-6 κ.σ.) ελαιόλαδο
Πληροφορίες
Ένα πέστο το οποίο μπορείτε να κάνετε και να το χρησιμοποιήσετε με χίλιους τρόπους.
(Visited 576 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Κόψτε τις 4 πλευρές ανοικτά από κάθε πιπεριά. |
3
Τέλος
|
Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα μεγάλο ταψί με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και με το αλάτι και το πιπέρι. |
4
Τέλος
|
Ψήνουμε για 25 λεπτά έως ότου οι άκρες πάρουν χρώμα. |
5
Τέλος
|
Αδειάστε τις πιπεριές σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με όλα τα άλλα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο και λιώστε τα. |
6
Τέλος
|
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο προσθέτοντας λίγο-λίγο μέχρι να είμαστε ευχαριστημένοι με τη συνοχή. |