Υλικά
-
500 γρ. πένες ή ριγκατόνι
-
100 γρ. αμύγδαλα άσπρα
-
100 γρ. κουκουνάρι
-
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
-
150 γρ. Φλύδες παρμεζάνας
-
100 γρ. πεκορίνο σε κομματάκια
-
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
-
Ξύσμα από μισό λεμόνι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Ένα διαφορετικό πέστο με αμύγδαλο και φυσικά κουκουνάρι και παρμεζάνα.
(Visited 732 times, 2 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. |
2
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε την πέστο αμυγδάλουΒάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα πέστο και τα πολτοποιούμε. Αν η πέστο είναι πολύ σφιχτή, την αραιώνουμε με νερό από τα ζυμαρικά πού βράζουν. |
3
Τέλος
|
Σουρώνουμε τις πένες και τις γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθεί καλά με τις πένες. |
4
Τέλος
|
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά) και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό. |