Υλικά
-
1 μέτριο χταπόδι, καλά καθαρισμένο
-
2 κ.σ. ξίδι
-
600 γρ. πατάτες
-
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Για τη σως
-
4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Πατατοσαλάτα με χταπόδι…και παγώστε μπύρες. Ο απόλυτος μεζές φυσικά και για το ούζο ή το τσίπουρο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε καλά τις πατάτες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με τη φλούδα για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά χωρίς να διαλυθούν. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. |
2
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το ξύδι να πάρουν βράση. Ρίχνουμε μέσα και το χταπόδι κομμένο σε 2-3 μεγάλα κομμάτια. Βράζουμε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει καλά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. |
3
Τέλος
|
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια μέσα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το χταπόδι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. |
4
Τέλος
|
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για τη σως και περιχύνουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. |