Υλικά
-
500 γρ. ριγκατόνι ή πένες ή άλλα κοντά ζυμαρικά
-
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
-
3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
-
4 σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα διαγωνίως σε κομμάτια 3-4 εκ.
-
1/2 φλιτζάνι αρακά ψιλό κατεψυγμένο, αποψυγμένο
-
100 γρ. φασολάκια στρογγυλά κατεψυγμένα, αποψυγμένα και κομμένα σε κομμάτια
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/4 κ.γ. μπούκοβο
-
3 μακρόστενες ντομάτες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
-
12 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
-
4 κ.σ. βούτυρο
-
1/4 φλιτζανιού ζωμό λαχανικών
-
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Ανοιξιάτικη μακαρονάδα γεμάτη χρώματα και αρώματα. Γευτείτε την με τον δικό σας τρόπο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζουμε τα σπαράγγια ξεχωριστά για περίπου ένα λεπτό συνεχίζουμε με τα φασολάκια και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά .Βγάζουμε τα λαχανικά από τη φωτιά τα κρυώνουμε και τα σουρώνουμε. |
2
Τέλος
|
Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. |
3
Τέλος
|
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα:Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σκόρδο, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά και το μπούκοβο (προαιρετικά )και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά. Βάζουμε τη ντομάτα και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέσα τα λαχανικά που είχαμε βράσει πριν και τον αρακά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο ζωμό ή από τα ζυμαρικά καλύτερα που βράζουμε ήδη. |
4
Τέλος
|
Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στη σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως. |