Υλικά
-
Για 4 άτομα
-
1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
-
Για τα κεφτεδάκια
-
500 γρ. χοιρινό κιμά
-
2 φέτες ψίχα ψωμιού θρυμματισμένη
-
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
-
1 κρόκο αυγού
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
-
1/2 κ.γ. σπόρους μάραθου
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
Για τη σάλτσα
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
-
100 ml λευκό κρασί
-
1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
-
1 κ.γ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
-
100 γρ. Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Πληροφορίες
Χορτατικό φαγητό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και σε ένα κάλεσμα φίλων.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν. Πλάθουμε 24 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν. |
2
Τέλος
|
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε λίγο λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα εξωτερικά. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε το μάραθο, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα και τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια να σιγομαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τσεκάρουμε για αλατοπίπερο. Προς το τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο. |
4
Τέλος
|
Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με λίγο καλής ποιότητας ελαιόλαδο. |
5
Τέλος
|
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτουμε από πάνω τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως. |