Υλικά
-
200 γρ. μαύρη σοκολάτα τουλάχιστον 70% κακάο
-
600ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
2 ασπράδια
-
4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας
-
2 κ.σ. ζάχαρη
Πληροφορίες
Αφράτη μους σοκολάτα που κυριολεκτικά μπορούν να την κάνουν όλοι, ακόμα και τα παιδιά σας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα κατσαρολάκι και μέτρια φωτιά βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος.Πριν πάρει βράση αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. |
2
Τέλος
|
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε όπως είναι μέσα σε μεγαλύτερο μπολ που έχουμε βάλει κρύο νερό και παγάκια για να παγώσει αμέσως.Αφήνουμε 2-3 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ,προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μαρέγκα. |
4
Τέλος
|
Στο μείγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το λικέρ χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να πήξει.Ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε σε μπολάκια και διακοσμούμε με σαντιγί, κερασάκια,τρούφα, τριμμένη σοκολάτα και ότι άλλο μας αρέσει. |
6
Τέλος
|
Για καλύτερο αποτέλεσμα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε. |