Υλικά
-
300 γρ. καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα
-
100 ml. γάλα
-
3 κ.γ. εσπρέσο
-
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-
2 ασπράδια αυγών
-
¼ φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια
Πληροφορίες
Η λευκή σοκολάτα σε αντίθεση από την άλλη γίνεται μόνο από το λιπαρό βούτυρο του κακάο που αφαιρείται από τους κόκκους το κακάο. Δεν περιέχει σκόνη κακάο για αυτό και δεν έχει σκούρο χρώμα και την κλασική σοκολατένια γεύση. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα συνδυασμό βουτύρου του κακάο και στερεών γάλακτος που έχουν ενισχυθεί με ζάχαρη.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζετε σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει τη σοκολάτα, το γάλα και τον καφέ μαζί. Αφήστε το να κρυώσει. |
2
Τέλος
|
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται στους αναδευτήρες. |
3
Τέλος
|
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να στέκονται και αυτά. |
4
Τέλος
|
Όταν το μείγμα σοκολάτας κρυώσει , διπλώστε το απαλά μέσα στην κρέμα και το χτυπημένο ασπράδι αυγού. Αναμίξτε αυτό ελαφρά έτσι ώστε να διατηρηθεί ο όγκος του. Όταν είναι έτοιμο το βάζετε σε ατομικά πιάτα ή σε ένα μεγάλο πιάτο. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε πάνω ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια και τριμμένη σκούρα σοκολάτα. |