Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι από σπάλα, κομμένο σε κύβους
-
1 κιλό χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε κύβους
-
1 κιλό αρνί από μπούτι, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κύβους
-
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
250 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
-
4 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Φαγητό που τιμούσαν οι μερακλήδες παλαιότερα, καιρός να το ξαναθυμηθούμε και μάλιστα με τον σωστό παραδοσιακό τρόπο
(Visited 3.310 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεματίζουμε τα κομμάτια κρέας σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά. |
2
Τέλος
|
Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το καρότο. |
3
Τέλος
|
Ρίχνουμε το λάδι, το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να αλειφτούν καλά τα κομμάτια. |
4
Τέλος
|
Βάζουμε σε στάμνα τα κομμάτια και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Σκεπάζουμε το καπάκι της στάμνας και το κλείνουμε καλά με ζύμη. Ψήνουμε για 3 ώρες σε χαμηλό φούρνο. |
5
Τέλος
|
Γαρνίρουμε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής. |