Υλικά
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
500 γρ. καλής ποιότητας ελευθέρας βοσκής μοσχάρι κομμένο σε κύβους
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 καρότα ψιλοκομμένα
-
2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένα
-
1 κλαδάκι θυμάρι
-
1 κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
-
3 φύλλα δάφνης
-
4 κ.σ. αλεύρι
-
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
-
400 γρ. /( 1 κουτί) ντομάτες κονκασέ
-
2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
-
Αλάτι και πιπέρι
-
250 γρ. μανιτάρια Portobello
Πληροφορίες
Μοσχάρι με μανιτάρια και ένα καλό κόκκινο κρασί. Μαγειρέψτε και φωνάξτε φίλους, ιδανικό επίσης για επίσημο τραπέζι.
Βήματα
1
Τέλος
|
Στεγνώστε το κρέας μόλις το κόψετε. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα και αφαιρέστε το. |
3
Τέλος
|
Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο με τα μυρωδικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 4 λεπτά. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε το αλεύρι και σοτάρετέ το και αυτό για ένα τουλάχιστον λεπτό. Συνεχίστε με το ζωμό και συνεχίστε να μαγειρεύετε για άλλο ένα λεπτό. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε την κονσέρβα με τις ντομάτες μαζί με τα μανιτάρια τα οποία έχετε ήδη σοτάρει ξεχωριστά. |
6
Τέλος
|
Ρίξτε τη σάλτσα Worcestershire αλάτι και πιπέρι. |
7
Τέλος
|
Μπορείτε στη συνέχεια να βάλετε την κατσαρόλα στο φούρνο εάν μπορεί να μπει , στους 180 βαθμούς σκεπασμένη για μια περίπου ώρα. |