Υλικά
-
Για τη βάση
-
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
-
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
-
Για τη γέμιση
-
220 γρ. πηχτόγαλο Χανίων ή τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
-
1 μεγάλο αυγό
-
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
Για την επικάλυψη
-
1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
3-4 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
-
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα τεμαχισμένα
Πληροφορίες
Η συγκεκριμένη μηλόπιτα πιστέψτε με θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια βάση τάρτας. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε σε ένα κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη σαν υγρή άμμος (εναλλακτικά, τα ανακατεύουμε με το χέρι). Μεταφέρουμε τη ζύμη στη βάση και τη στρώνουμε στον πάτο και 2,5 εκ. στα πλαϊνά της φόρμας. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. |
3
Τέλος
|
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, αδειάζουμε και στρώνουμε πάνω της τη γέμιση. Τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο. |
4
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά τις φέτες μήλου με τη ζάχαρη και την κανέλα, αφού πρώτα τα βάλουμε σε ένα μπολ με νερό και φρέσκο χυμό λεμόνι. Τακτοποιούμε τις φέτες πάνω από την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. |
5
Τέλος
|
Βάζουμε τη μηλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρει καφετί χρώμα η βάση και τα μήλα να μαλακώσουν. |
6
Τέλος
|
Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με άχνη ζάχαρη και τσάι ή καφέ. |