Υλικά
- 
                                          1 φύλλο σφολιάτας
- 
                                          800 ml. γάλα
- 
                                          200 γρ. ζάχαρη
- 
                                          120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 
                                          4 αυγά
- 
                                          Ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
- 
                                          χυμό από 1/2 λεμόνι
- 
                                          40 γρ. βούτυρο
- 
                                          Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Πληροφορίες
Το δικό σας μιλφέιγ με κρέμα γεμάτη άρωμα λεμονιού για να κεράσετε αλλά και να γευτείτε.
Βήματα
| 1 Τέλος | Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένο πάγκο και με ένα πλάστη το ανοίγουμε πιέζοντάς το ώστε να ανοίξει και να φαρδύνει. Το κόβουμε σε 3 ομοιόμορφα ορθογώνια. | 
| 2 Τέλος | Τρυπάμε τα κομμάτια της σφολιάτας με το πιρούνι πολλές φορές και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 13-14 λεπτά περίπου, ώστε να γίνουν τραγανά. Προσέχουμε να μην καούν. | 
| 3 Τέλος | Ετοιμάζουμε την κρέμα για τη γέμιση:Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα . Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για αρκετή ώρα . Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε και το γάλα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. | 
| 4 Τέλος | Σε ένα ορθογώνιο ταψί τοποθετούμε το 1 ορθογώνιο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας, την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε με το τρίτο κομμάτι σφολιάτας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. | 
| 5 Τέλος | Κόβουμε σιγά σιγά και προσεχτικά για να μην μας σπάσει σε κομμάτια και σερβίρουμε. | 
 
      

 
                 
                

