Υλικά
-
1 κιλό μύδια καθαρισμένα
-
30ml - 45 ml. / 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 στίκ σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. / περίπου 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
-
πιπέρι
-
Αλάτι δεν βάζουμε διότι τα μύδια έχουν από μόνα τους
-
2 κ.σ. garam masala (μείγμα μπαχαρικών)ή μια δυο κ.γ. κάρυ σε σκόνη
-
250ml / 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-
Για το σερβίρισμα :
-
Λάιμ ή λεμόνι κομμένο και κόλιανδρο ή μαϊντανό
Πληροφορίες
Γκάραμ μασάλα, προέρχεται από τη Βόρειο Ινδία και η λέξη μασάλα σημαίνει μείγμα μπαχαρικών ενώ η λέξη γκαράμ σημαίνει «καυτό» αλλά με την Αγιουβερδική προσέγγιση του όρου. Δεν είναι καυτερό αλλά αρωματικό και πικάντικο.
Ταιριάζει σε αρνί, κατσίκι, χοιρινό, κοτόπουλο και σε λαχανικά με μελιτζάνες ή πατάτες ακόμα και με τα μύδια που είμαι σίγουρος πως θα κάνετε. Μπορεί να μας αρωματίσει θαυμάσια και ζεστά ροφήματα.
Περιέχει:
Κόλιανδρο, Κανέλλα, Κουρκουμά, Πιπεριά κόκκινη, Κύμινο, Πιπερόριζα, Γαρύφαλλο, Σκόρδο
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε για ένα ακόμη λεπτό , ρίξτε το κάρυ η το γκαραμ μασαλα και τα μύδια , σκεπάστε και αφήστε για 5-7 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας την κατσαρόλα κάπου κάπου. |
3
Τέλος
|
Ανοίξτε και αφαιρέστε τυχόν μύδια που δεν άνοιξαν. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε χωρίς καπάκι μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε με λεμόνι , λάιμ και φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού. |