Υλικά
-
750 γρ. ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι (περίπου 4 με 5 μεγάλα κρεμμύδια)
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
-
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
-
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
-
1/4 φλιτζάνι (4 κουταλιές της σούπας) ξίδι από κόκκινο κρασί
-
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Το κρεμμύδι το αγαπώ. Όχι δεν το αγαπώ, το λατρεύω. Έχω μια σχέση πάθους μαζί του και εκτός από το να το βάζω σε αφθονία σε όλα τα φαγητά. Στην σημερινή όμως συνταγή, το κρεμμύδι δεν είναι απλά πρωταγωνιστής είναι Ο πρωταγωνιστής. Προσθέστε αυτή τη μαρμελάδα ώς συνοδεία σε τυριά αλλά και σε σάντουιτς και μπέργκερ.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σοτάρουμε ελαφρά τις φέτες κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για περίπου 10 - 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μόλις τώρα αρχίζουν να καραμελώνουν (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι). |
2
Τέλος
|
Προσθέστε το κόκκινο κρασί και αφήστε για περίπου 5 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι και τοποθετήστε ένα καπάκι , αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και να γεμίσει ένα βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο. |