Υλικά
-
(Για 12 muffins)
-
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.σ. κορν φλάουρ
-
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1 φλιτζάνι τσιπς μαύρης σοκολάτας (ή ημιγλυκιάς)
-
4 κ.σ. σκόνη κακάο
-
1 μεγάλο αυγό
-
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
-
1/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-
2-3 πολύ ώριμες μπανάνες
Πληροφορίες
Άλλη μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξετε και κυρίως να δείτε πως όλα γίνονται γρήγορα όταν υπάρχει όρεξη και μεράκι. Μάφινς λοιπόν με μπανάνα και σοκολάτα, απολαύστε τα με καφέ ή και με το τσάι σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε τη φόρμα για τα muffins ή βάζουμε σε ατομικά μιας χρήσεως και πασπαλίζουμε τις θήκες με κακάο. |
2
Τέλος
|
Βγάζουμε την 1 κ.σ. από το 1 φλιτζάνι αλεύρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το κορν φλάουρ, τη σόδα, το κακάο, το αλάτι και τα σοκολατένια τσιπς. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε καλά με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ. |
3
Τέλος
|
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το αυγό μαζί με το γιαούρτι και προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια, την καστανή ζάχαρη και τον πουρέ από τις μπανάνες. |
4
Τέλος
|
Ανακατεύουμε μαζί τα στερεά με τα υγρά συστατικά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αποφεύγουμε το πολύ ανακάτεμα . |
5
Τέλος
|
Μοιράζουμε το μείγμα μας μέσα στα 12 φορμάκια και ψήνουμε για 18-23 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στα muffins. |