Υλικά
-
125 γρ. κουβερτούραψιλοκομμένη
-
125 γρ. βούτυροσε κομματάκια
-
2 αυγάμεγάλα
-
2 κρόκοι αυγών
-
1/3 φλ. ζάχαρη
-
1/4 φλ. αλεύριμαλακό ή για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιαςή μια κάψουλα βανίλιας
-
60 γρ. κουβερτούραψιλοκομμένη
-
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
-
4 μπισκότα OREOτριμμένα
Πληροφορίες
Αμαρτωλό σουφλέ σοκολάτας που κρύβει στην καρδιά του ένα παχύρρευστο υγρό “κύμα” σοκολάτας. Αφεθείτε με κλειστά μάτια στην αμαρτωλή απόλαυση του..
Βήματα
1
Τέλος
|
Λιώνουμε τα 60 γραμμάρια σοκολάτας με την κρέμα σε μπεν μαρί. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. |
2
Τέλος
|
Πλάθουμε 6 μπάλες σοκολάτας. |
3
Τέλος
|
Παγώνουμε στο ψυγείο. |
4
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας. Αφήνουμε 7-8 λεπτά να κρυώσουν. |
5
Τέλος
|
Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το αλεύρι στ' αυγά και ισομοιράζουμε στα σκεύη. |
6
Τέλος
|
Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο. |
7
Τέλος
|
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 170 βαθμούς μέχρι να σταθεροποιηθεί. |
8
Τέλος
|
Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με παγωτό. |