Υλικά
- 
                                          
Για 8 μερίδες
 - 
                                          8 μπουτάκια κοτόπουλου με το κόκκαλο και την πέτσα ή φιλέτα
 - 
                                          3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
 - 
                                          4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 - 
                                          1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
 - 
                                          1 κ.σ. μέλι
 - 
                                          1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
 - 
                                          1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι
 - 
                                          1/4 κ.γ. ξερό βασιλικό
 - 
                                          2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
 - 
                                          Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Πληροφορίες
Διαφορετική πρόταση για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, απολαύστε το.
(Visited 659 times, 1 visits today)
                      Βήματα
| 
                       1 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.  | 
                  
| 
                       2 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Λιώνουμε 2 κ.σ. από το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αφήνουμε στην άκρη.  | 
                  
| 
                       3 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά.  | 
                  
| 
                       4 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό και ανακατεύουμε.  | 
                  
| 
                       5 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα από το τηγάνι σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.  | 
                  
| 
                       6 
                        Τέλος 
                         | 
                    
                                             Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας αν θέλουμε με μαϊντανό.  | 
                  
      

                
                

