Υλικά
-
1 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια
-
2 λευκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. καλαμποκάλευρο ή αλεύρι
-
2 φλιτζάνια χυμό βερίκοκου
-
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
-
4-5 κλωναράκια θυμάρι
-
250 γρ. μανιτάρια
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Άλλος ένας εναλλακτικός τρόπος για να μην τρώτε και φτιάχνετε το κοτόπουλο πέρα από τις κοινές συνταγές.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και αφαιρέστε το. |
3
Τέλος
|
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά. Αυτό θα πάρει περίπου 10-15 λεπτά. Θα ήθελα αρχικά να ιδρώνουν τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και στη συνέχεια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. |
4
Τέλος
|
Σε αυτό το σημείο προσθέστε το αλεύρι για ένα λεπτό ή δύο, μέχρι να πήξει. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε το ζωμό και το χυμό βερίκοκο και αφήστε τα όλα μαζί για ένα λεπτό. |
6
Τέλος
|
Προσθέστε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια (τα οποία είναι καλό να τα έχετε σοτάρει ξεχωριστά )και το θυμάρι. |
7
Τέλος
|
Βάλτε ένα καπάκι στην κατσαρόλα και τοποθετήστε την στο φούρνο (φροντίστε να μην έχει πλαστικά χερούλια )και αφήστε το πολύ για μια ώρα. |
8
Τέλος
|
Σερβίρετε αμέσως με ρύζι ή πουρέ ή λαχανικά στον ατμό. |