Υλικά
-
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
-
1.4 έως 1.3 φλιτζάνι αλεύρι ανακατεμένο με αλάτι και πιπέρι
-
2 + 1 κ.σ. βούτυρο
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλυτζάνι ζωμό κότας
-
1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
-
2 κ.σ. χυμό φρεσκοστυμμένο λεμόνι
-
2 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
-
4 έως 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Πληροφορίες
Πικάτα (Ρiccata) Ιταλική σάλτσα που συνοδεύει συνήθως φιλέτο μοσχαριού (veal piccata) ή κοτόπουλου (chicken piccata). Το φιλέτο σβήνεται με λευκό κρασί και λεμόνι και προστίθεται αλεύρι ή κορν φλάουρ, βούτυρο, μυρωδικά (μαϊντανός και κάππαρη) και λίγο σκόρδο (προαιρετικά).
Βήματα
1
Τέλος
|
Πουδράρετε τα στήθη κοτόπουλου με το αλεύρι και στη συνέχεια βάλτε βούτυρο στο τηγάνι. |
2
Τέλος
|
Σοτάρετε τα στήθη και από τις δύο πλευρές γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. |
3
Τέλος
|
Αφαιρέστε τα από το τηγάνι. |
4
Τέλος
|
Σκουπίστε το τηγάνι με ένα χαρτί κουζίνας και επιστρέψτε το. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, το ζωμό, το λευκό κρασί και το χυμό λεμονιού και αφήστε το να βράσει και να φτάσει στα μισά .Προσθέστε την κάπαρη, το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι σχεδόν να δέσει. |
6
Τέλος
|
Τότε προσθέστε τα φιλέτα και αφήστε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να δέσει εντελώς η σάλτσα. |
7
Τέλος
|
Σερβίρετε και πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό. |