Υλικά
-
1 μέτριο κοτόπουλο σε κομμάτια
-
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
Μερικές πράσινες ελιές ξαλμυρισμένες (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσι)
-
½ ποτηράκι λευκό κρασί
-
1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
-
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-
Λίγο κόλιανδρο σπασμένο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
Για το πλιγούρι
-
κατσικίσιο βούτυρο
-
300 γρ. πλιγούρι
-
600 ml ζωμό κοτόπουλου (καυτό)
-
Αλάτι και πιπέρι
-
½ ματσάκι μαϊντανό
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Για το πλιγούριΒάζουμε σε μια κατσαρόλα το κατσικίσιο βούτυρο και σoτάρουμε ελαφρώς για περίπου ένα λεπτό το πλιγούρι σε μέτρια φωτιά για να μην μας καεί το βούτυρο. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό καυτό και με το που πάρει βράση αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνοντας το για μισή ώρα χωρίς να ξεσκεπάσουμε την κατσαρόλα μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι. |
3
Τέλος
|
Για το κοτόπουλοΣοτάρουμε από όλες τις πλευρές το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τις σκελίδες σκόρδου και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και βάζουμε νερό ή ζωμό κότας ίσα ίσα να καλύπτει το κοτόπουλο, ρίχνουμε και τον κόλιανδρο αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. |
4
Τέλος
|
Βράζουμε για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά και μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο αφαιρούμε το καπάκι προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω στο αρωματικό μας πλιγούρι με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. |