Υλικά
-
3/4 του φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-
Ξύσμα ενός λεμονιού
-
1/4 του φλ. χυμό φρεσκοστυμμένο λεμόνι
-
1 φλ. πλήρες σε λιπαρά γιαούρτι
-
1 φλ. ζάχαρη άχνη
-
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-
3-4 κ.σ. παπαρουνόσπορο
-
Για το γλάσο :
-
1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη
-
½ φλ. κρέμα γάλακτος
-
2 κ.γ. χυμό λεμονιού (επιπλέον εάν χρειαστεί)
-
Φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
Πληροφορίες
Γλάσο λεμόνι , παπαρουνόσπορος ,και νόστιμο και θρεπτικό και ναι τα έχει όλα έτσι ώστε να σας εντυπωσιάσει.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς |
2
Τέλος
|
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ ή βουτυρώνουμε και πουδράρουμε με αλεύρι. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, το γιαούρτι και τη ζάχαρη έως ότου ομογενοποιηθούν. |
4
Τέλος
|
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε τα στο μπολ με τα υγρά στοιχεία. Προσθέστε τον παπαρουνόσπορο. |
5
Τέλος
|
Αδειάστε στην φόρμα του κέικ σας και ψήστε για 40 - 45 λεπτά και όταν βάλετε ένα ξυλάκι από ένα σουβλάκι ή ένα μαχαίρι στο παχύτερο μέρος και βγαίνει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο. |
6
Τέλος
|
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. |
7
Τέλος
|
Για να κάνετε το γλάσο , ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να πάρετε μια επιθυμητή συνοχή. Πρέπει να είναι αρκετά ρευστό. |