Υλικά
-
3 φλιτζάνια καρότα, κομμένα ζουλιέν ή τριμμένα
-
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
-
¾ φλιτζανιού φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
-
2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
-
1 ½ κ.γ. καστανή ζάχαρη
-
1 ½ κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο
-
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
-
1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το λάδι, το ξίδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ και τα χτυπάμε καλά ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις. |
2
Τέλος
|
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα καρότα με τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Περιχύνουμε με τη σως. Αν θέλουμε να έχει η σαλάτα μας μέλι, το προσθέτουμε και αυτό. Αλατοπιπερώνουμε. |
3
Τέλος
|
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. |