Υλικά
-
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
-
150 γρ. κουβερτούρα
-
80 ml. γάλα
-
30 γρ. σκόνη κακάο
-
300 γρ. καστανή ζάχαρη
-
4 κρόκοι
-
2 βανίλιες
-
200 γρ. φουντούκια σε σκόνη
-
4 ασπράδια μαρέγκα
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύεις καλά πάνω σε μέτρια φωτιά να λιώσουν και να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατεβάζεις απ τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς |
2
Τέλος
|
Χτυπάς τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενώνεις με τα υπόλοιπα υλικά απαλά απαλά. |
3
Τέλος
|
Αδειάζεις σε ένα στρογγυλό ταψάκι περίπου 24 εκατοστών και βάζεις μια βρεγμένη λαδόκολα για πάτο και γύρω γύρω. Αδειάζεις το κέικ και ψήνεις στους 180 για 45 λεπτά περίπου. |
4
Τέλος
|
Σημείωση : Bγαίνει υγρό. (Δεν έχει αλεύρι). Το ταψάκι στρογγυλό. Όχι φόρμα κλασική με τρύπα. |