Υλικά
-
4 αυγά
-
1 μαρούλι
-
200 γρ. σπανάκι
-
4 φέτες μπέικον
-
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένo
-
80 γρ. ντοματίνια
-
1 αγγουράκι κνωσού κομμένο σε ζαράκια
-
2 φέτες γαλοπούλα βραστή
-
2 φέτες ζαμπόν
-
4 φέτες τυρί του τόστ
-
6 κ.σ. dressing
-
Για το dressing :
-
450 γρ. μαγιονέζα
-
100 γρ. ζάχαρη
-
5 κ.σ. μηλόξιδο
-
10 κ.σ. κέτσαπ
-
150ml. ηλιέλαιο
-
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
-
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
-
1/3 κ.σ. ταμπάσκο
Πληροφορίες
Το όνομα που πολύ συχνά συνδέεται με την ιστορία της περίφημης αυτής σαλάτας είναι ο Louis Diat, σεφ του ξενοδοχείου Ritz-Carlton στην Νέα Υόρκη το 1940. Άλλοι την αποδίδουν στον σεφ Victor Seydoux του ξενοδοχείου Statler στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και άλλοι στον σεφ Jacques Roser του ξενοδοχείου Πενσυλβάνια στην ίδια πόλη. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Όποιος και αν την επινόησε, ένα είναι το σίγουρο. Ότι πρόκειται για μια δροσιστική σαλάτα που εξαφανίζεται πρώτη από τα τραπέζια.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 15 λεπτά τα αυγά ώστε να γίνουν σφιχτά. Στην συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. |
2
Τέλος
|
Πλένουμε καλά το μαρούλι και το σπανάκι και κόβουμε τα φύλλα τους σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μια πιατέλα ή μπολ. |
3
Τέλος
|
Σε ένα τηγάνι που έχουμε θερμάνει, ψήνουμε το μπέικον. Στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και όταν κρυώσει το κόβουμε σε φέτες. |
4
Τέλος
|
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση. Τα τοποθετούμε στην πιατέλα με το μαρούλι και το σπανάκι. |
5
Τέλος
|
Κόβουμε τα αυγά που έχουμε ξεφλουδίσει στα τέσσερα και τα τοποθετούμε στην σαλάτα. |
6
Τέλος
|
Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια μπέικον και ραντίζουμε με το dressing |
7
Τέλος
|
Το dressing διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές γυάλινα βαζάκια για μία έως και 2 εβδομάδες . |