Υλικά
-
500 γρ. γίγαντες
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
¾ φλ. ελαιόλαδο
-
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
4 πιπεριές κομμένες
-
2 φύλλα δάφνης
-
60 γρ. (6 φετες) παστουρμά
-
1 μικρό ματσάκι μαϊντανού κομμένο
-
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Πληροφορίες
Άκρως χειμωνιάτικο και μερακλίδικο. Οι αγαπημένοι μας γίγαντες απογειώνονται με την προσθήκη του παστουρμά. Γεμίστε ένα πιάτο προσθέστε μπόλικο μπούκοβο ,βάλτε ένα κοκκινέλι ή ένα τσίπουρο και απολαύστε!
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζουμε τους γίγαντες που τους έχουμε μουλιάσει από βραδύς για 1-1.30 ώρες με μπόλικο νερό. (στη διάρκεια θα χρειαστεί να αλλάξουμε 2 φορές το νερό) |
2
Τέλος
|
Αλατίζουμε τους γίγαντες στο τελευταίο εικοσάλεπτο και τους στραγγίζουμε, αλλά θα χρειαστεί να κρατήσουμε 1,5 ποτήρι από το νερό |
3
Τέλος
|
Σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές μέσα σε λίγο ελαιόλαδο ,προσθέτουμε την ντομάτα |
4
Τέλος
|
Αλατοπιπερώνουμε τους γίγαντες μαζί με τα λαχανικά, προσθέτουμε τη δάφνη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το νερό που κρατήσαμε από τα φασόλια |
5
Τέλος
|
Στον προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ψήνουμε τους γίγαντες για 1-1.30 ώρες. |
6
Τέλος
|
10-15 λεπτά προτού σβήσουμε τον φούρνο, προσθέτουμε τον παστουρμά |
7
Τέλος
|
Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο ρίχνουμε τον μαϊντανό |