Υλικά
- 
                                          250 γρ. φασόλια γίγαντες βρασμένα
- 
                                          250 γρ. φασόλια γίγαντες μαύρα βρασμένα (προαιρετικά)
- 
                                          250 γρ. τόνο (κονσέρβα)
- 
                                          2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 
                                          3 χλωρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 
                                          1 κ.σ. άνηθο
- 
                                          1 κ.σ. ρίγανη
- 
                                          Αλάτι και πιπέρι
- 
                                          Υλικά για την σάλτσα
- 
                                          1 φλ. ελαιόλαδο
- 
                                          Χυμό από ένα λεμόνι
- 
                                          3-4 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
- 
                                          1 κ.σ. μουστάρδα
- 
                                          Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Έχετε συνηθίσει να τρώτε τις τονοσαλάτες σας τελείως διαφορετικές; Καιρός να την δοκιμάσετε με όσπρια και ναι, είναι και νηστίσιμο πιάτο.
(Visited 1.319 times, 1 visits today)
                      Βήματα
| 1 Τέλος | Μουλιάζετε τους γίγαντες (σε ξεχωριστά σκεύη) σε μπόλικο νερό για 12 ώρες. | 
| 2 Τέλος | Τους ξεπλένετε και τους βράζετε (χώρια) ξαφρίζοντάς τους για 45΄ να μαλακώσουν. | 
| 3 Τέλος | Τους στραγγίζετε και τους βάζετε μαζί σε μια σαλατιέρα. | 
| 4 Τέλος | Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε όλα τα υλικά. | 
| 5 Τέλος | Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα και με ένα πιρούνι ή σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δέσει η σάλτσα. | 
| 6 Τέλος | Περιχύνετε την σαλάτα, την ανακατεύετε και σερβίρετε. | 
 
      

 
                 
                

