Υλικά
-
1/2 κιλό γαρίδες μέτριες νούμερο 2 (φρέσκες ή κατεψυγμένες με το κέλυφος)
-
150-200 γρ. φέτα χοντροκομμένη, χωρίς τρίμματα
-
4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρά ζάρια ή φέτες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 φλ.καφέ Ούζο
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
3/4 φλ.τσαγιού ε.π. ελαιόλαδο
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Κλασικός μεζές που δεν λείπει από την παρέα είτε βγέιτε είτε το φτιάξετε στο σπίτι. Σας έχω την καλύτερη συνταγή με όλα της τα μύστικα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε ωμές, κρατώντας τα κεφάλια και τις αλατίζουμε. |
2
Τέλος
|
Σ' ένα ανάλογο τηγάνι ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τμηματικά (γιά να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ, 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τότε τις σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάμε. |
3
Τέλος
|
Σε άλλο τηγάνι, μέτριο και βαθύ ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει διάφανο ρίχνουμε τις ντομάτες , χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά. |
4
Τέλος
|
Αλατίζουμε και τις ψήνουμε γυρίζοντας συχνά γιά 6 λεπτά περίπου, μέχρι να ζαρώσουν και να αφήσουν τους χυμούς τους, φτιάχνοντας μιά σάλτσα πηχτή, χωρίς να λιώσουν εντελώς. Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες με τους χυμούς που άφησαν στο τηγάνι, τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. |
5
Τέλος
|
Αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά γιά 2-3 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει η φέτα χωρίς να ανακατεύουμε συχνά, γιά να μη διαλυθούν τα κομμάτια της. |
6
Τέλος
|
Ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε όπως είναι, με το τηγάνι με μπόλικο ψωμί. |