Υλικά
-
1 κιλό γαρίδες μέτριες προς μεγάλες (νούμερο 1 ή 2 )στο μέγεθος
-
ελαιόλαδο
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο κατά βούληση
-
αλάτι εγω χρησιμοποίησα θαλασσινό
-
μαύρο πιπέρι
-
Για το λαδολέμονο
-
100 γρ. ελαιόλαδο
-
30 ml λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
-
Χυμό και ξύσμα από ένα lime (προαιρετικά )
-
1κ.γ μουστάρδα
Πληροφορίες
Ναι μεν φαίνεται απλό και είναι, αλλά κρύβει τόση νοστιμιά που πραγματικά ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός απλού πιάτου με γαρίδες λαδολέμονο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι, αφήνοντας όμως τα κεφάλια και τις άκρες από τις ουρές. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε μεριά, ίσα-ίσα να πάρουν το ροζ χρώμα. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αλάτι, σπασμένο πιπέρι και βράζουμε τις γαρίδες για 4 περίπου λεπτά. |
4
Τέλος
|
Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα . Χτυπάμε το αρωματικό λαδολέμονο και περιχύνουμε τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και εάν θελουμε φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε. |