0 0
Φιλέτο κοτόπουλο ρόλο με Κιμά και μήλο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
Για τη γέμιση
1/2 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.σ. βούτυρο
3 χοιρινά λουκάνικα, μόνο τον κιμά
1 κ.γ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
1 μήλο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
2 κ.σ. καρύδια
ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Αλάτι και πιπέρι
2-3 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
12 κομμάτια σπάγκο -νήμα

Φιλέτο κοτόπουλο ρόλο με Κιμά και μήλο

και μαρμελάδα φρουτα του δασους

Κουζίνα:

ιδιαίτερη γεύση

  • 35'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη γέμιση

Πληροφορίες

Share

Εντυπωσιάστε με αυτό το διαφορετικό ρολό κοτόπουλο, γεύση για λίγους και μυημένους.

(Visited 658 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 C.

2
Τέλος

Τοποθετήστε κάθε φιλέτο κοτόπουλο μεταξύ 2 φύλλων πλαστικής μεμβράνης και στη συνέχεια χτύπηστε με ένα σφυρί ή με το κάτω μέρος της κατσαρόλας, ισιώστε το στήθος ομοιόμορφα πάχους 5mm.

3
Τέλος

Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε απαλά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψετε για λίγο. Αφήστε το να κρυώσει.

4
Τέλος

Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά της γέμισης μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και στη συνέχεια χωρίστε τα σε 4 τμήματα.

5
Τέλος

Τοποθετήστε μια ποσότητα γέμισης ανά στήθος κοτόπουλου, ομοιόμορφα πάνω. Ρολάρετε και τοποθετήστε το γεμιστό στήθος προς τα κάτω και δέστε τα τρία κομμάτια σπάγκου στο ρολό. Τοποθετήστε ένα φύλλο φασκόμηλο κάτω από το κορδόνι για διακόσμηση και έξτρα γεύση (προαιρετικά).

6
Τέλος

Αλείψτε τα ρολά με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.

7
Τέλος

Περάστε τα από τηγάνι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και βάλτε τα στο φούρνο στους 180 C, για περίπου 20 λεπτα (προθερμασμένος).
Σερβίρετε με ό, τι αρέσει σε εσάς .

προηγούμενο
Σάμαλι
επόμενο
Διαφορετική καρμπονάρα με χωριάτικα λουκάνικα φαρσάλων
προηγούμενο
Σάμαλι
επόμενο
Διαφορετική καρμπονάρα με χωριάτικα λουκάνικα φαρσάλων