Υλικά
-
1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ή μπούτι ή μισό μισό
-
60 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα, μουσκεμένα για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό
-
500 ml. ζωμός κότας ή λαχανικών
-
250 ml. κρέμα γάλακτος
-
250 ml. μπύρα ξανθιά
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
-
1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι ή φρέσκο Θυμάρι
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Κοτόπουλο ζουμερό με υπέροχη σάλτσα μπύρας, θα σας κάνει να κολλήσετε.
(Visited 937 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σοτάρετε το κοτόπουλο στο βούτυρο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και το βγάζετε στην άκρη. |
2
Τέλος
|
Στο ίδιο τηγάνι βάζετε τα μανιτάρια, καλά σουρωμένα, μαζί με μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδου. |
3
Τέλος
|
Προσθέτετε λίγο ζωμό στον οποίο και αφήνετε τα μανιτάρια να πάρουν μια βράση. Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά, σβήνετε με την μπίρα, πετάτε τη σκελίδα σκόρδου, βάζετε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να απορροφήσει την μπίρα. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. |
5
Τέλος
|
Όταν σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα, απομακρύνετε το φαγητό από τη φωτιά και ρίξτε εάν θέλετε μια κουτάλια της σούπας μουστάρδα και ανακατέψτε να πάει παντού. |