Υλικά
-
Για 4-6 άτομα
-
500 γρ. φάβα
-
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
1/2 φλιτζάνι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
-
αλεύρι
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Θέλω να μπείτε στην διαδικασία να φτιάξετε αυτούς τους φαβοκεφτέδες.
(Visited 509 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράζουμε τη φάβα και την αφήνουμε να κρυώσει. |
2
Τέλος
|
Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το κρεμμύδι, το δυόσμο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να σφίξει. |
3
Τέλος
|
Πλάθουμε κεφτέδες, ελαφρά πλακουτσωτούς. Αφού τους περάσουμε από το αλεύρι, τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε. |