Υλικά
-
ελαιόλαδο
-
1 φλ. φάβα
-
1 κρεμμύδι
-
5-7 φλ. νερό
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Για το στιφάδο κάπαρης
-
250 γρ. κάπαρη
-
2-3 κρεμμύδια
-
1-2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
-
100 γρ. ντομάτα κονκασέ
Πληροφορίες
Η παρεξηγημένη φάβα τα τελευταία χρόνια έγινε της μόδας, την βρίσκουμε πλέον παντού σε πολύ καλά εστιατόρια μέχρι και σε μεζεδοπωλεία, σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές. Με την κάπαρη ταιριάζει απίστευτα ειδικά όταν αυτή γίνεται στιφάδο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε σε καυτό λάδι ,προσθέτουμε την φάβα ανακατεύουμε μαζί για ένα λεπτό ,αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει. Μόλις είναι έτοιμη ή την σπάμε με ένα πιρούνι ή την περνάμε από το μπλέντερ. |
2
Τέλος
|
Για το στιφάδο κάπαρηςΚόβουμε σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι και το σκόρδο και το αχνίζούμε σε λίγο νερό για πέντε λεπτά , προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ,στη συνέχεια βάζουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα και τελειώνουμε με την ντομάτα. Ρίξτε λίγο νεράκι εάν χρειαστεί και μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη ,αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει. |
3
Τέλος
|
Σερβίρετε πάνω από τη φάβα. |