Υλικά
-
200 γρ. ζάχαρη
-
80 γρ. βούτυρο
-
125 ml. κρέμα γάλακτος
-
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
-
1 σφηνάκι ζεστό εσπρέσο
Πληροφορίες
Ιδανικό για μετά από ένα δυνατό γεύμα, θα σας αλλάξει την διάθεση σίγουρα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. |
2
Τέλος
|
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. |
3
Τέλος
|
Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο , ενώ συνεχώς ανακατεύετε συνέχεια. |
4
Τέλος
|
Επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέστε την κρέμα αμέσως. Ανακατεύεται επίσης συνέχεια μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα. Αν θέλετε να προσθέσετε τον εσπρέσο μπορείτε να το κάνετε τώρα και αφήστε την στην άκρη να κρυώσει. |
5
Τέλος
|
Στήστε σε ποτήρια :2 κουταλιές καλής ποιότητας παγωτό βανίλια. 2 κουταλιές της σούπας αλατισμένη καραμέλα (ή όσο θέλετε). 1 σφηνάκι εσπρέσο. Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας γάλακτος. |