Υλικά
-
χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
-
1 κρεμμύδι
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
3 φύλλα δάφνης
-
ρίγανη και θυμάρι
-
1 κουτάλια κόκκους πιπέρι
-
λίγο αλάτι
-
ξίδι μπαλσάμικο
-
ελαιόλαδο
-
λαδόκολλα
-
αλουμινόχαρτο
Πληροφορίες
Άλλη μια εύκολη πρόταση χωρίς να λερώσετε αλλά κυρίως να απολαύσετε όλη την νοστιμιά του χταποδιού.
(Visited 18.990 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι και το αφήνουμε να στραγγίσει. |
2
Τέλος
|
Στρώνουμε το αλουμινόχαρτο, από πάνω μια λαδόκολλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το σκόρδο, την δάφνη και ακουμπάμε επάνω τους τα πλοκάμια του χταποδιού. |
3
Τέλος
|
Τέλος πάνω από το χταπόδι ρίχνουμε λίγο αλάτι το πιπέρι την φρέσκια ή ξερή ρίγανη, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες ξίδι . |
4
Τέλος
|
Κλείνουμε καλά πρώτα την λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου στους 180 βαθμούς. |