Υλικά
-
2 χοιρινά κότσια (1200-1400 γρ. το καθένα)
-
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
Για τη μαρινάδα
-
1 ½ κουτί μαύρη μπύρα
-
2 κρεμμύδια σε φέτες
-
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
-
1 κ.σ. τριμμένο θρούμπι
-
1 κ.σ. ρίγανη τριμμένη
-
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
-
2 φύλλα δάφνης
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Χοιρινό κότσι με μπύρα, μεζές για κάθε εποχή, πόσο μάλλον για τις γιορτές των χριστουγέννων.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε τα κότσια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνειά τους με κοφτερό μαχαίρι. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το θρούμπι, τη ρίγανη και την πάπρικα και με το μείγμα αυτό τρίβουμε καλά τα κότσια ώστε τα μυρωδικά να εισχωρήσουν στις εγκοπές. Βάζουμε τα κότσια σε μια γυάλινη λεκάνη, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, τα περιχύνουμε με την μπύρα, σκεπάζουμε τη λεκάνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. |
3
Τέλος
|
Μεταφέρουμε τα κότσια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το μισό του περιεχόμενο της λεκάνης, το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ½ περίπου ώρες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε 3-4 φορές και τα περιβρέχουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα. |
4
Τέλος
|
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδευόμενα από πατάτες ή πουρέ. |