Υλικά
-
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
-
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
-
2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο
-
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
-
σπασμένο μαύρο πιπέρι
-
4 μπάλες φρέσκο τυρί burrata, σε θερμοκρασία δωματίου
-
σαλάμι, κομμένο σε φέτες (κατά βούληση)
-
100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια μικρή κατσαρόλα, θερμαίνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να γίνει το σκόρδο χρυσό, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το λεμόνι και συνεχίζετε ένα λεπτό περίπου. Κατεβάζετε από την φωτιά και σπάτε μέσα πιπέρι. |
2
Τέλος
|
Τεμαχίζετε την burrata, το σαλάμι και τα αμύγδαλα σε ένα ρηχό μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτετε το αρωματισμένο ελαιολαδο. Σπάστε επιπλέον πιπέρι και ξύσμα λεμόνι εάν σας αρέσει. |
3
Τέλος
|
Σερβίρετε με κράκερ ή φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί. |