Υλικά
-
1/2 φλιτζάνι nutella ή μερέντα
-
150 γρ. βούτυρο
-
2¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1 μεγάλο αυγό συν 1 κρόκο αυγού
-
2½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κ.γ. γιαούρτι
-
1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα
Πληροφορίες
Ζουμερά μπισκοτάκια με nutella…η συνέχεια στο φούρνο σας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Τοποθετήστε ένα χαρτι ψησίματος σε μια λαμαρίνα και απλώστε την Nutella, 1 - 1 1/2 κουταλάκι το καθένα. |
2
Τέλος
|
Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μολις λιώσει καλά αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. |
3
Τέλος
|
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και κρατήστε την άκρη. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε τη βανίλια και το γιαούρτι στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης και ανακατέψτε καλά. |
5
Τέλος
|
Καλύψτε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. |
6
Τέλος
|
Πάρτε τώρα το μείγμα από το ψυγείο, αφαιρέστε και τους δίσκους της Nutella και βουτήξτε τον κάθε δίσκο μέσα στο μείγμα μέχρι να καλύψει καλά το μείγμα την Nutella και να πάρετε ένα ωραιο σχήμα μπισκότου. |
7
Τέλος
|
Ψήστε μέχρι τα μπισκότα να παρουν χρυσαφένιο χρωμα , ενδιάμεσα του ψησιματος γυριστε τα μπισκότα εάν θέλετε. |