Υλικά
-
1 (περίπου 1,5 κιλό) χοιρινό σιδηρόδρομο RIBS
-
Για την σάλτσα μπάρμπεκιου ρούμι-ανανά
-
1 φλιτζάνι κέτσαπ
-
3/4 φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου
-
1/4 φλιτζανιού μελάσα
-
1 φλιτζάνι χυμό ανανά (προτιμήστε βιολογικό)
-
2 κ.σ. ρούμι
-
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. πιπέρι
-
1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
-
1/4 κ.γ. καγιέν
Πληροφορίες
Πικάντικα BBQ ribs με σάλτσα ρούμι ανανά και καλέστε φίλους.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε μαζί το κέτσαπ, το σιρόπι σφενδάμου και την μελάσα, σιγοβράστε για 2-3 λεπτά. |
2
Τέλος
|
Ενώ η κατσαρόλα σιγοβράζει, προσθέστε τα υπόλοιπα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε καλά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε μέσα την σάλτσα που έχετε στο μπλέντερ. |
3
Τέλος
|
Απλώστε σε μια επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. |
4
Τέλος
|
Βάλτε 3/4 του φλυτζανιού σάλτσα και ανακατέψτε με ελάχιστο νερό, θέλετε να πάρετε μια ωραία ρευστή υφή. |
5
Τέλος
|
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου δύο ώρες. Αυτή η διαδικασία βράζει το κρέας, καθιστώντας το τρυφερό. |
6
Τέλος
|
Μόλις ψηθεί βγάλτε το από τον φούρνο και τοποθετήστε το πάνω σε μια σχάρα, κατά προτίμηση του φούρνου. |
7
Τέλος
|
Με το πινέλο αλείφουμε παντού με την υπόλοιπη σάλτσα. |