BBQ ribs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 (περίπου 1,5 κιλό) χοιρινό σιδηρόδρομο RIBS
Για την σάλτσα μπάρμπεκιου ρούμι-ανανά
1 φλιτζάνι κέτσαπ
3/4 φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου
1/4 φλιτζανιού μελάσα
1 φλιτζάνι χυμό ανανά (προτιμήστε βιολογικό)
2 κ.σ. ρούμι
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1/4 κ.γ. καγιέν

BBQ ribs

με σαλτσα ρουμι ανανα

να γλύφεις τα δάχτυλα σου

  • 02ω 15'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για την σάλτσα μπάρμπεκιου ρούμι-ανανά

Πληροφορίες

Share

Πικάντικα BBQ ribs με σάλτσα ρούμι  ανανά και καλέστε φίλους.

(Visited 568 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε μαζί το κέτσαπ, το σιρόπι σφενδάμου και την μελάσα, σιγοβράστε για 2-3 λεπτά.

2
Τέλος

Ενώ η κατσαρόλα σιγοβράζει, προσθέστε τα υπόλοιπα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε καλά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε μέσα την σάλτσα που έχετε στο μπλέντερ.

3
Τέλος

Απλώστε σε μια επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας.

4
Τέλος

Βάλτε 3/4 του φλυτζανιού σάλτσα και ανακατέψτε με ελάχιστο νερό, θέλετε να πάρετε μια ωραία ρευστή υφή.
Απλώστε με ένα πινέλο ομοιόμορφα γύρω από τα πλευρά, στη συνέχεια τυλίξτε ελαφρά την λαδόκολλα. Στη συνέχεια τυλίξτε επίσης ελαφρά και με αλουμινόχαρτο

5
Τέλος

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου δύο ώρες. Αυτή η διαδικασία βράζει το κρέας, καθιστώντας το τρυφερό.

6
Τέλος

Μόλις ψηθεί βγάλτε το από τον φούρνο και τοποθετήστε το πάνω σε μια σχάρα, κατά προτίμηση του φούρνου.
Δεν σβήνουμε το φουρνο αλλά τον ανεβάζουμε στους 200 βαθμούς.

7
Τέλος

Με το πινέλο αλείφουμε παντού με την υπόλοιπη σάλτσα.
Τοποθετήστε πάλι στο φούρνο και ψήστε για 3-4 λεπτά απο την κάθε πλευρά. Σερβίρετε αμέσως.

προηγούμενο
Αντιοξειδωτικός χυμός ,τονωτικός
επόμενο
Λουκουμάδες με αλεύρι ολικής
προηγούμενο
Αντιοξειδωτικός χυμός ,τονωτικός
επόμενο
Λουκουμάδες με αλεύρι ολικής