Υλικά
-
6 παϊδάκια
-
1/2 - 1 λεμόνι το χυμό του
-
μαρινάδα:
-
Ξύσμα από ένα λεμόνι
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
-
2 κλωναράκια Δεντρολίβανο
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
-
Κουνουπίδι κους κους
-
1 μέτριο κουνουπιδι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
-
1 κ.γ. κύμινο
-
2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1 νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
-
θαλασσινό αλάτι
-
πιπέρι
-
Χαρίσσα σάλτσα creme fraiche:
-
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-
2-4 κ.γ. πάστα Harissa (ανάλογα με το πόσο δυνατή σας αρέσει)
-
1 κ.σ. μαγιονέζα (κατά προτίμηση σπιτική )
Πληροφορίες
Ο τέλειος συνδυασμός αρνιού με την νόστιμη μαρινάδα, έρχεται και συναντά το κους κους κουνουπίδι και απογειώνεται με την σάλτσα χαρίσα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Κάντε τη μαρινάδα με τα παραπάνω συστατικά και αλείψτε με αυτήν όλα τα παϊδάκια σε ένα ρηχό πιάτο. Τα αφήνουμε να την απορροφήσουν για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα. |
2
Τέλος
|
Ψήστε το κουνουπίδι σας αφού το κάνετε κους κους (μικρές φουντίτσες ) τοποθετώντας μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, περιχύστε πάνω λίγο ελαιόλαδο. Μπορείτε να βάλετε θαλασσινό αλάτι και πιπέρι και να προσθέσετε λίγα φύλλα θυμαριού. Ψήστε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 180 - 200 ° C, μέχρι να μαλακώσουν και μόλις αρχίζουν να καραμελώνουν. |
3
Τέλος
|
Βάλτε το σε ένα μπολ και προσθέστε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάστε στο αλάτι. |
4
Τέλος
|
Κάψτε ένα σχαροτήγανο ή ένα ταψάκι ή ανάψτε κάρβουνα ,στη σωστή θερμοκρασία και ψήστε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν . Αλείψτε το υπόλοιπο της μαρινάδας πάνω από τα παϊδάκια προς το τέλος του χρόνου μαγειρέματος τους. Ο χρόνος που χρειάζεται για να τα ψηθούν θα εξαρτηθεί από το πάχος τους. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε φρέσκο χυμό λεμονιού ,αλάτι και πιπέρι. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε πάνω στο κους κους με την σάλτσα όπως θέλουμε. |