0 0
Χωριάτικα λουκάνικα Φαρσάλων με μουστάρδα και μέλι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1/2 κιλό χωριάτικο λουκάνικο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοκκινοπίπερα

Χωριάτικα λουκάνικα Φαρσάλων με μουστάρδα και μέλι

στο φούρνο με κατσικίσια φέτα

Κουζίνα:

δοκιμάστε τα διαφορετικά

  • 15'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ο Όμηρος περιγράφει ένα είδος λουκάνικου στην Οδύσσεια, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές τα λουκάνικα ήταν ιδιαίτερα αγαπητά στους Ρωμαίους και τους Αρχαίους Έλληνες. Όπως φανερώνουν φράσεις του μάγειρα στον Αθήναιο ή τα κείμενα του Απίκιου, οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν φανατικοί των εντοσθίων και είχαν δημιουργήσει δικές τους παρασκευές λουκάνικων και γεύσεις, πολύ πριν τους Ρωμαίους.

(Visited 748 times, 2 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Τοποθετούμε το λουκάνικο, ολόκληρο, σε μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε το λουκάνικο για 25 λεπτά και μέχρι να αποκτήσει τραγανή πέτσα.

2
Τέλος

Βγάζουμε το λουκάνικο από το φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε. Αν το λουκάνικο έχει πολύ λίπος αφαιρούμε το μισό ή και όλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας! Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

3
Τέλος

Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπρίκι μέχρι να αποκτήσει ρευστή υφή. Αναμιγνύουμε με την μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά! Πασπαλίζουμε το λουκάνικο με τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα που έχουμε επιλέξει.

4
Τέλος

Περιχύνουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα. Αν το σκεύος που έχουμε χρησιμοποιήσει έχει καπάκι σκεπάζουμε. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.

5
Τέλος

Τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 160°C.

6
Τέλος

Προαιρετικά σπάμε κατσικίσια φέτα σε χοντρά κομμάτια. Σερβίρουμε τα λουκάνικα, καυτά, μέσα στη μελωμένη σάλτσα τους.

προηγούμενο
Πουτίγκα με τσουρέκι και πραλίνα φουντουκιού
επόμενο
Κοτοσαλάτα με κάρυ και cranberries
προηγούμενο
Πουτίγκα με τσουρέκι και πραλίνα φουντουκιού
επόμενο
Κοτοσαλάτα με κάρυ και cranberries