Υλικά
-
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε μέγεθος της αρεσκείας σας
-
300 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
-
100 γρ. σταφίδες
-
1 συσκευασία τοματοπολτό
-
½ κούπα κόκκινο κρασί
-
1 φύλλο δάφνης
-
1/2 κ.γ κοφτό κανέλα
-
1 ½ κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
-
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
-
1/2 κ.γ μείγμα γκαράμ μασάλα (προαιρετικά)
-
ε.π. ελαιόλαδο
-
Για το σερβίρισμα Παξιμάδια
Πληροφορίες
Είτε νηστεύετε είτε όχι το συγκεκριμένο φαγητό θα το λατρέψετε.
(Visited 144 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε τις πατάτες και τα μπαχαρικά και τα τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. |
2
Τέλος
|
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε τις σταφίδες την ντομάτα και ελάχιστο νερό. Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 με 50 λεπτά μέχρι να δέσει το φαγητό και να μας γλασάρει ή σάλτσα. |