Υλικά
-
1 κουνουπίδι
-
Αλάτι και πιπέρι
-
ε.π. ελαιόλαδο
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
Ξύσμα από ένα λεμόνι
-
1 κόκκινη πιπεριά, καμπάνα
-
1 κίτρινη πιπεριά, καμπάνα
-
70 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
-
τυρί φέτα
-
Για την σάλτσα
-
1 μεγάλη κ.σ. βούτυρο
-
1 μεγάλο καρότο
-
1 κ.σ. αλεύρι
-
200 γρ. χυμό ντομάτας
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
φύλλα φρέσκου θυμαριού
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά ) ή γλυκιά
-
100 ml ζωμός λαχανικών
Πληροφορίες
Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε, μοιραστείτε την με όλους.
Βήματα
1
Τέλος
|
Παίρνουμε ένα κουνουπίδι ολόκληρο και κόβουμε τις δυο του άκρες κατακόρυφα, τις αφήνουμε στην άκρη. |
2
Τέλος
|
Κόβουμε τις πιπεριές πολύ καλά ψιλοκομμένες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. |
3
Τέλος
|
Παίρνουμε τις άκρες από το κουνουπίδι και με ένα πίλερ (πατατοκαθαριστή) το τρίβουμε και το κάνουμε σαν κους κους. Το βάζουμε και αυτό στο μπόλ. |
4
Τέλος
|
Σε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τις πιπεριές μαζί με το κουνουπίδι και τα σοτάρουμε καλά. |
5
Τέλος
|
Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε πάλι μέσα στο μπόλ και μόλις κατεβάσουμε λίγο την θερμοκρασία ρίχνουμε το τυρί και τον μαϊντανό. |
6
Τέλος
|
Παίρνουμε τώρα τις μπριζόλες κουνουπιδιού τις λαδώνουμε καλά, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά σε ένα σχαροτήγανο η ένα αντικολλητικό τηγάνι. |
7
Τέλος
|
Μόλις τις αφαιρέσουμε τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω προσεχτικά το μείγμα. Έχουμε ήδη προθερμασμένο το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τα βάζουμε μέσα και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Περίπου 10 λεπτά. |
8
Τέλος
|
Για την σάλτσαΚόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το καρότο. |
9
Τέλος
|
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με το καρότο και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά, συνεχίζουμε με το αλεύρι, το ενσωματώνουμε και αυτό και συνεχίζουμε με τον ντοματοχυμό, τον ζωμό, την καπνιστή πάπρικα, τα κλαδάκια θυμαριού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. |
10
Τέλος
|
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη σβήνουμε και προσθέτουμε την μουστάρδα. Αφαιρούμε τα κλαδάκια από το θυμάρι και δοκιμάζουμε στην γεύση. Εάν θέλετε μπορείτε να την περάσετε από μπλέντερ. |
11
Τέλος
|
Βάζετε την σάλτσα στον πάτο ενός πιάτου και από πάνω την μπριζόλά κουνουπιδιού και σερβίρετε. |