Υλικά
-
3 φλιτζάνια ρεβύθια βρασμένα
-
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
-
6 φλιτζάνια βραστό νερό
-
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
1/2 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και 1/2 κομμένο σε ροδέλες
-
λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
-
4-5 ίνες κρόκο Κοζάνης
-
2 κ.σ. μαϊντανός
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Σας έχουν περισσέψει ρεβύθια και δεν ξέρετε πως να τα αξιοποιήσετε;
(Visited 179 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. |
2
Τέλος
|
Ρίχνουμε τα ρεβύθια και το ρύζι και τα γυρίζουμε μερικές φορές. Προσθέτουμε το βραστό νερό, τον κρόκο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι και να πιει τα υγρά του. |
3
Τέλος
|
Σερβίρουμε το ρεβυθόρυζο με τις ροδέλες κρεμμυδιού, πασπαλίζοντας με μπούκοβο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. |