Υλικά
-
Για 8 μερίδες
-
8 μπουτάκια κοτόπουλου με το κόκκαλο και την πέτσα ή φιλέτα
-
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
-
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
-
1 κ.σ. μέλι
-
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
-
1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι
-
1/4 κ.γ. ξερό βασιλικό
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Διαφορετική πρόταση για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, απολαύστε το.
(Visited 627 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. |
2
Τέλος
|
Λιώνουμε 2 κ.σ. από το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αφήνουμε στην άκρη. |
3
Τέλος
|
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά. |
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό και ανακατεύουμε. |
5
Τέλος
|
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα από το τηγάνι σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. |
6
Τέλος
|
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας αν θέλουμε με μαϊντανό. |