Υλικά
-
4 φιλέτα μπακαλιάρου
-
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
-
1/3 φλιτζανιού σταφίδες
-
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
-
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι θαλασσινό
-
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
-
1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
-
3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Πληροφορίες
Συνταγή για να ξεφύγετε από τα κλασικά, δεν φαντάζεστε πόσο ταιριάζουν οι σταφίδες και το κουκουνάρι με τον μπακαλιάρο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί, για 1-2 λεπτά. |
2
Τέλος
|
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 περίπου λεπτά. |
3
Τέλος
|
Τέλος, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο στη σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 8-10 λεπτά. |
4
Τέλος
|
Στο ενδιάμεσο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 3-5 λεπτά. |
5
Τέλος
|
Πασπαλίζουμε το ψάρι με τον μαϊντανό και το κουκουνάρι και σερβίρουμε. |