Υλικά
-
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
1/4 φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
-
3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
-
2 κόκκινες πιπεριές (χωρίς τους σπόρους), κομμένες σε 4 ίσα μέρη
-
8 μανιτάρια πορτομπέλο, χωρίς τα κοτσάνια
-
4 ψωμάκια μπέργκερ
-
10-12 τρυφερά φύλλα ρόκας
-
140 γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε 4 ίσες φέτες (προαιρετικά)
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά τουλάχιστον. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε τα κομμάτια της πιπεριάς και τα μανιτάρια στη σχάρα του φούρνου, από κάτω βάζουμε ένα ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για 8-10 λεπτά. Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν οι πιπεριές και τις ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε κάθε κομμάτι σε φαρδιές λωρίδες. |
3
Τέλος
|
Κόβουμε κάθε ψωμάκι στα δύο, τοποθετούμε στα μισά κομμάτια τη ρόκα, τα μανιτάρια, την πιπεριά και το κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο (αν χρησιμοποιούμε), σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια και σερβίρουμε. |