Υλικά
-
500 γρ. μανιτάρια άσπρα (ή πλευρώτους)
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/4 φλιτζανιού ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά
-
χυμό από 1/2 λεμόνι
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Γαλλικός όρος μαγειρικής για φαγητά με τον τρόπο της Προβηγκίας, πράγμα που συνήθως σημαίνει τη χρήση υλικών όπως ντομάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, ελιές και κάποιες φορές μανιτάρια και αντζούγιες.
(Visited 2.913 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν την υγρασία τους και να πάρουν χρώμα. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα ψωμιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε. |